Over mij

Als Zweeds- Nederlandse studente volgde ik mijn Bachelor opleiding “Diet and Health Promotion” grotendeels aan de Universiteit van Göteborg in Zweden. Mijn eerste baan na mijn afstuderen was in 2007 bij een GGD in Noord-Holland waar ik als projectleider gezondheidsbevordering verantwoordelijk was voor leefstijlprojecten op scholen en in de wijken. Bekijk hier mijn volledige CV:

BEKIJK MIJN CV

In 2015 startte ik als zelfstandige ondernemer met EH Health Education. Met EH Health Education wil ik bruggen slaan tussen de verschillende gemeenschappen in Amsterdam door samen te werken aan gezondheidsbevordering en aan empowerment. Diversiteit en inclusie zijn belangrijke begrippen voor mij persoonlijk en in mijn werk.

Zweden

Het “Zweedse” in mij is er nog altijd. De Zweden zijn, net als ik, graag buiten in de natuur. Ze gaan naar buiten in weer en wind en laten hun kinderen buiten spelen en ook buiten slapen in elk weerstype, gewoon omdat de buiten lucht gezond is. Zweden heeft een goed georganiseerd systeem van brede scholen en kinderopvang. Zweden staat bekend om zijn “kinderombudsman” en om de schoolzuster en de schoolmaatschappelijkwerker op iedere school. Gezondheidseducatie, preventie en gezondheidszorg is daar goed geïntegreerd in het schoolsysteem en in de wijken, dicht bij de mensen. Bewust en onbewust neem ik de Zweedse goede voorbeelden mee in mijn werk en in mijn ambities.

Gezondheid

Gezondheid benader ik vanuit een holistisch perspectief en vanuit een breed mensbeeld. Iedereen is anders en iedereen is gelijk. Wat kunnen we versterken? Wat wil jij bereiken? Naast over voeding, beweging en ontspanning gaat gezondheid ook over het zich geworteld voelen en betrokken zijn, over communicatie en over het gezien, gehoord en geaccepteerd worden. Gezondheid gaat over het leven zelf, over het willen, het kunnen en het doen. Gezondheid is samen bewegen en samen leren!

Fysio Educatief

Vanaf 2008 ben ik verbonden aan en werk ik samen met uitgeverij en kenniscentrum Fysio Educatief. In samenwerking met Fysio Educatief ontwikkel ik cursusmateriaal, workshops en vitaliteitstrainingen voor diverse doelgroepen.

In samenwerking met Fysio Educatief organiseer ik ook regionale rondetafelbijeenkomsten, intervisiedagen en trainingen voor mensen uit ons vakgebied. Op deze manier blijven wij op de hoogte van wat er speelt in de regio en houden we contact met professionals.

Wij willen samenwerken aan een gezonde samenleving voor gezonde kinderen en daar zijn volwassen goede voorbeelden voor nodig! De ambities zijn groot, daarom is samenwerken zo belangrijk, want wij doen het niet alleen!

“It takes a village to raise a child”.

 

Neem deel aan ons netwerk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!